Hammasproteesit hammaslaboratoriostamme Lappeenrannasta

Ota yhteyttä

Hammaslaboratorio Saimaan Hammas Oy valmistaa hammasproteesit hammaslaboratoriossaan Lappeenrannassa, Etelä-Karjalassa.

Hammasproteesi voidaan valmistaa kiinteänä proteesina tai erilaisina irtoproteeseina. Hammaslaboratoriomme valmistaa yksilölliset kokoproteesit korkealaatuisista ja kestävistä materiaaleista. Saat meiltä myös proteesien kuntotarkastukset ja arvioinnit.

Kokoproteesit puuttuvien hampaiden tilalle

Hammasproteesi voidaan valmistaa kiinteänä proteesina tai erilaisina irtoproteeseina. Yleisimmät irtoproteesit ovat kokoproteesi sekä osaproteesi. Hammaslaboratoriomme on keskittynyt valmistamaan irtoproteeseiksi luettavia kokoproteeseja kuluttaja-asiakkaille. 


Kokoproteesiin päädytään silloin, kun hampaat puuttuvat ylä- tai alaleuasta tai suu on kokonaan hampaaton.

Valmistamme asiakkaalle yksilöllisesti sopivat kokoproteesit laadukkaista ja kestävistä materiaaleista. Teemme myös proteesien kuntotarkastukset ja arvioinnit.

Proteesien hoito

Irrotettava hammasproteesi – sekä osa- että kokoproteesi – tulee puhdistaa huolellisesti vähintään kaksi kertaa päivässä proteesin puhdistukseen suunnitellulla proteesin puhdistusaineella, jota saa apteekeista. Puhdistusainepakkauksissa on kerrottu tarkemmat ohjeet puhdistukseen ja puhdistusaineen käyttöön. 


Suuhygienia on tärkeää myös hampaattomassa suussa. Hammasproteesin käyttäjän on syytä käydä säännöllisesti hammaslääkärin vastaanotolla. Hammaslääkäri tarkistaa, onko hammasproteesi edelleen sopiva ja onko proteesin alla oleva limakalvo edelleen terve. Hammaslääkäri voi myös samalla arvioida proteesien kunnon. Irtoproteesit vaativat pohjauksen muutaman vuoden välein. Jos hammasproteesi hankaa tai suuhun ilmestyy limakalvovaurioita, on syytä varata aika tarkastukseen heti.

Tarkempia tietoja hammasproteeseista ja proteesien hoidosta saat Hammaslaboratorio Saimaan Hammas Oy:ltä Lappeenrannasta.

Ota yhteyttä

Proteesien valmistus

Irtoproteesin runko voidaan rakentaa esimerkiksi akryylimuovista tai metallista. Pääasiallisesti käytämme proteesin valmistuksessa hammasteknistä akryylimuovia. Purennan kuntouttamiseksi tehtävissä kokoproteeseissa tavanomaisen akryylipohjamateriaalin vaihtoehtona voi olla myös pehmeä pohjamateriaali.

Irtoproteesia valmistaessamme pyrimme mahdollisimman hyvään pysyvyyteen ja purentaan. Kokoproteesi kiinnittyy yläleukaan suulaen ja proteesin väliin muodostuvan tyhjiön avulla. Alaleuan proteesi pysyy puolestaan paikallaan kielen ja suun muotojen avulla. Proteesin omaa kiinnitystä voidaan tarvittaessa parantaa hammasimplanttien avulla.

Proteesin valmistusprosessi kestää noin kaksi viikkoa. Kokoproteesit on syytä uusia noin 8–10 vuoden välein.

Yhteydenotto

Hammaslaboratorio Saimaan Hammas Oy

 Valtakatu 44
53100 Lappeenranta

 050 555 2499

Aukioloajat

Maanantai - Torstai 08:00 - 16:00

Perjantai 08:00 - 14:00